About

Thijs van schaijk

"Zodra jij een beroep kiest wat jij leuk vindt, zal je geen 1 dag meer hoeven te werken in je leven'

Mijn naam is Thijs van Schaijk en van beroep ben ik Personal Trainer en Gewichtsconsulent.

Vroeger werd ik altijd gepest vanwege mijn overgewicht, maar in mijn pubertijd groeide ik de lengte in. Zo werd mijn overgewicht minimaal. Vanaf mijn 7e kreeg ik enorm veel passie voor skateboarden. Dit deed ik dan ook elke dag. Ik werd er steeds beter in, en rond mijn 14e begon ik te skateboarden op hoog niveau, had sponsors, deed mee aan wedstrijden, en elk weekend was ik mijn nieuwe truuken aan het vastleggen op beeld, om er vervolgens compilaties van te maken voor op YouTube. Dit werd zo groot dat het ook op verschillende skateboard magazines te zien was. Vanaf mijn16e nam mijn interesse in skateboarden af. Het werd te serieus en vroeg mezelf af of ik het nog wel wilde doen. De type mensen dronken heel veel en er werd veel geblowd. Dit was niets voor mij, deze ongezonde levensstijl.

Mijn enorme passie voor voeding en sport begon op mijn 16e.  Ik wou altijd al een super strak lichaam, dus nam ik de beslissing om te gaan sporten. Iedereen binnen de skate wereld zei: ‘haha, die Thijs, wat een sukkel, kijk hem nou fitnessen!’ Maar ik trok mij hier niets van aan en bleef doorgaan met trainen. Het skateboarden werd steeds minder, en mijn passie voor fitnessen werd steeds groter. Mijn eerste doelen had ik al bereikt, en dat was het hebben van een sixpack. Dit was nog maar het begin dacht ik, ik wou veel meer!

Ik besloot om als Mbo-opleiding sport en bewegen te gaan volgen. In het eerste opzicht leek dit mij een super leuke opleiding, maar al snel kwam ik erachter dat ik dit helemaal niets vond…. Toch heb ik de opleiding afgerond, en ben ik in mijn tweede leerjaar mij meer gaan focussen op het vak fitness. Ik liep stage als fitness instructeur bij Body Action Schagen, en hier ben ik later ook gaan werken als Fitness Instructeur. Later ben ik de opleiding Fitvak A gaan volgen. Verder heb ik nog gewerkt bij Biggym Alkmaar, en nu werk ik naast mijn onderneming nog steeds bij Sporten at Sems in Warmenhuizen als fitness en groepsles instructeur.

Verder heb ik de opleiding gewichtsconsulent, en NASM Personal Training succesvol afgerond.

Tot op de dag van vandaag blijf ik mijzelf ontwikkelen binnen deze branche. Binnen dit vak vind ik het persoonlijk heel belangrijk om up-to-date te blijven.

Certificaten

Sport voedingsadviseur (BGN)

MILO personal trainer (EREPS LEVEL 4)