Mijn naam is Thijs van Schaijk. Eigenaar, en coach van Thijs Lifestyle Coaching.

Mijn passie voor sport is altijd al groot geweest. Dit begon vroeger al op mijn 7e met de sport skateboarden. Het was altijd alles of niets, daarom ging ik vol voor mijn sport. Ik heb zelfs mee gedaan aan skateboard wedstrijden, en werd gesponsord door de lokale skateboard shop Rollin die des tijds nog in Alkmaar zat.
Mijn passie voor Fitness begon op mijn 16e. “Ik wil deze zomer graag een sixpack” en dit was mij gelukt. Door het bereiken van dit doel ben ik verder gegaan met de sport.

Sport gerelateerde opleidingen die ik heb gevolgd zijn: Sport en Bewegen, Fitvak, Gewichtsconsulent, Bodypump Instructor, Sportvoedingsadviseur, NASM Personal Trainer, en MILO Education and Performance. Up to date blijven binnen dit vak vind ik erg belangrijk, en daarom ben ik ook dagelijks bezig met persoonlijke educatie zoals het luisteren van Podcasts, en bekijken van YouTube filmpjes. Tegenwoordig lees ik steeds vaker boeken om hier dingen van op te steken. Vaak wel boeken waarin wetenschappelijke onderbouwingen staan. Ook leer ik bij door gebruik te maken van “Bell Academy”, dit is een online omgeving met allerlei informatie over fitness/ en voeding, ook op het gebied van wetenschap, en volgend jaar wil ik beginnen aan de Menno Henselmans online PT course.

Wat mij een goede coach maakt is hetgeen dat ik een eerlijke coach ben met een no-nonsens aanpak. Realistisch blijven, en vertellen waar dingen op staan is voor mij erg belangrijk. Ik zal altijd uitleggen waarom we iets doen voordat we daadwerkelijk beginnen met de oefening of het plan.